piac véletlenül

A telefonon követve a Google Maps adta helyes irányt haladtunk a Lumphini park irányába. Lassú, komótos tempóban, Sári mellettünk, Vinci a babakocsiban. Az utcákon elég nagy a mozgás, a környező irodákból és épületekből ebédhez tódul mindenki, a kerekes kifőzdék és a sebtiben összetákolt standok igyekeznek állni a rohamot. Az egyik jobb kézre eső kis utcát pár ruhás stand nyitja, az egyik éppen olyan pólót árul, amit Sári már tegnap este kinézett magának: a lányunk hercegnős univerzumának ehavi égköve, a Jégvarázs Elzája virított az elején. Egyből megjegyezte, hogy milyen szép az a póló, meg csak úgy mondja, hogy az nagyon tetszene neki, akár meg is nézhetnénk. Elsőre továbbhaladtunk, gondolván hátha van másik, meg elég éhesek is voltunk, teli gyomorral mégis könnyebb meghozni egy ilyen komoly horderejű kérdést.

img_4900
szentély az egyik beugróban

Ruha, ruhu, gyerekjáték, ruha, majd egy kisebb csarnoknyi kifőzde elbújva a házak takarásában. Egyből bevágódtunk a bádogtetővel borított műanygszékes-asztalos, vitrinből kínálós komplexumba. Két forró leves, tésztával, húsalaplével, meg olyan belsőséggel, amilyent kér – vagy kap – bele az ember. A szeletelt bél kivételével minden jöhet – adtuk le a rendelést, Sári meg egy adag csirkére és rizsre bólintott rá. Evett belőle, de nem bőségesen, valószínűleg a meleg tikkaszthatta ki. Alig nyámmogott valamit, inkább csak ivott. Vinyóka is a tejre szavazott, de ő még nem a dobozos-szívószálas verzióra.

img_4902
eldugott dekoráció

Éppen sikerült befűszerezni a levest, amikor Sári felkiáltott: pisilni kell. Kanál eldob, mert innentől kezdve soha nem lehet tudni már csak 10 másodperce vagy még 5 perce van az embernek. A szomszédos banképületben nagyon rendesek voltak, így nem lett folt a dologból.
Ebéd után még természetesen körbejártuk az egész piacot, vettünk kamulegót, Jégvarázsosat, 3 akciós Barbie ruhát, szinezőfüzeteket, némi gyümölcsöt és természetesen az Elzás pólót. Egyből fel is kellett adni Sárira, aki ott megígérte, hogy innentől kezdve ő lesz a világ, de talán az univerzum legjobb gyereke. Ezek után már csak annyit kért, hogy belefekhessen a babakocsiba. A zötykölődéstől pillanatok alatt el is aludt. Valószínűleg a shoppingolás fárasztotta le ennyire.