vacsora a vonaton

Már a seat61.com-os vonatos honlap is ajánlotta a thai expresszen felszolgált vacsorát! Természetesen mi sem szerettük volna elszalasztani ezt az élményt. Felszálltunk a 35-ös számú Bangkok-Butterworth viszonylatban közlekedő, Dél-Thaiföldet átszelő vonatra és indulás után kicsivel odapattant hozzánk az étkező kocsi pincére kezében a fényképekkel illusztrált étlappal. Nagyon megörültünk, menten ki is választottunk két menüt.

bőségtál vacsorára

Az egyik Vasutas Józsi bevállalós telitálja volt, mindenféle főtt cuccal, csirkével, hallal, tintahallal, tengeri szivacs kinézetű- és barna kínai laposgombával és mindez friss salátaágyon. Mellé iszonyatosan csípős édes-savanyú seafood szósz! A másik menű kisebb, ámde jóval változatosabb fogásokból állt. Kezdődött egy sima csirkehúsos kínai kellel lazított híg levessel, folytatódott egy wokban összesütött kesudiós, zöldséges, csirkés egyveleggel rizságyon, majd csirkés red curry és lefojtásnak pár szelet ananász!

a thaioktól tanultuk: ilyen az okosnézés a fotón

Természetesen Balázs választotta a herkenytűtálat, és bár hősiesen megküzdött a rajta lévő állatokal, némely azonosítatlan elemnél inkább behunyt szemmel falatozott. Pont mint az Indul a bakterházban!

-Móni-