kezdetek

Két nappal később, május 8-án léptem be az országba. München és Hong Kong után végre Aucklandben landolt a gép. Úgy mentem át a beléptetési procedúrán, mint forró kés a vajon, majd alig egy óra múlva már sétáltam át a reptér belföldi járatokat indító részére. Felettem a hatalmas kék ég, sütött a nap, s mivel itt igencsak az ősz végében jártunk, kellemes 12 fok. Rövid várakozás után egy utolsó, alig egy órás repülés le Wellingtonba, ahol Benő barátom már várt a kijáratnál. Kocsiba be és irány a tengerpart, egy nyugis, szélmentes rész, hogy forró kávé mellett átbeszéljük a következő pár nap menetrendjet. Aztán még mentünk pár helyre, azonban ott már csak testben voltam jelen, a 10 órás időeltolódás nullázta az agyamat, csak mosolyogni tudtam és sült hal módjára okosan bámulni magam elé.
Pár nap alatt sikerült átállnom és lassan elkezdtem felvenni a munka fonalát is. Aztán úgy egy hét múlva beköltöztem ideiglenes szálláshelyemre, ahol a család megérkezéséig terveztem kibekkelni az időt.

készül a vacsora

Kicsi, de legalább közel van a munkahelyhez és csak egy kőhajításnyira hullámzik a Wellingtoni-öböl. A terv az volt, hogy amíg megjönnek a többiek, nyakig belevetem magam a munkába, ha kellett napi 12 órát is végigtoltam, hogy beleszokjak, meg hogy gyorsabban teljen az idő. Nem is csináltam szinte semmi mást, mint dolgoztam, ettem, aludtam, futni jártam, meg néha boltba.

karnyújtásnyira a Wellingtoni-öböl

Ja és kocsit szereltem Benővel, hogy használható állapotba hozzuk a Volvot, amit tőle vettem, de mivel régóta nem használta pár dolgot ki kellett cserélni rajta.