még egy nap a szálláson

A MÁSIK STRAND

Az eredetileg tervezett három helyett négy éjszakát töltünk a dzsungelszálláson: mert jó, mert alig pár lépés a tenger és mert ismét megürült egy lábakon álló faház. Az egyik helyen összepakoltunk, az asztalon hagytuk a kulcsot és míg lementünk a partra, átvittek mindent az új szobába.

a másik strand

A part most a szállás kettes számú strandja volt. Keskeny ösvény vezetett le a fák közül, puha föveny, majd legömbölyített sziklákkal kezdődött a tenger. Lassan mélyült, így Sári hosszan bemerészkedett. Ugrándozott és gyakran ismételgette: ússzunk, ússzunk. Ami annyit tett, hogy vegyem a karomra és húzzam a vizen. Aztán köveket és kagylókat gyűjtöttünk, végül dinoszaurusz homokfigurákat készített, azok lepték el a partot.

készül a dinósereg

MÓKUS AZ ERKÉLYEN

A csajok délután ledőltek aludni, én irogattam, mikor először tűnt fel a mókus. Végigszaladt a gólyalábakon álló ház oldalán és beugrott egyik szomszédos fa lombjai közé. Tíz-tizenöt percenként megjelent, körbeszimatolt, majd el. Próbaképpen kitettem egy darab gyümölcsot az erkély korlátjára, hátha megpihen, de semmi. Aztán pár óra múlva éppen Sárinak szeltem a tegnapi túránkon beszerzett dinnyét, mikor ismét felbukkant.

dinnyelére jön a mókus

Benézett az ablakon, elcsente a kitett gyümölcsöt, majd a dinnyézés után kint maradt piros lével teli tálat járta körbe. Az ágyon ülve néztük, ahogy tőlünk pár méterre próbálja felmérni a helyzetet. A lé édes, de ezek a csupasz állatok megehetnek. Aztán látva, hogy nem mozdulunk rávetette magát. Sári azóta is emlegeti: hogy jött a mókus és megitta a dinnyeszörpöt.

papaya és rambután uzsonnára

ZÖLD VIPERA AZ ÁGON

Még reggelinél ismerkedtünk meg egy nagyon kedves új-zélandi hölggyel. Egyedül utazott a térségben, szóba elegyedtünk, leült hozzánk, beszélgettünk. Este ismét összefutottunk. Egyből azzal nyitott, hogy láttuk-e a kígyót? Nem, de érdekelt, így lekísért az étteremtől a recepcióig vezető úton pár métert és rávilágított az egyik belógó ágra. Ott volt: zöld, kisujj vastagságú, összetekeredve, lassan mozgó fejjel. Azt mondják, ha túl közel megyünk, ha veszélyt érez, odacsap. S ha nem is halálos a mérge, biztos kellemetlen.