Buli vagy veszélyes

Az utazás közepén arra jöttünk rá, hogy ha a világot két értelmezhető részre osztjuk, akkor sokkal könnyebb Sárinak elmagyarázni bizonyos dolgokat. Így kerültek egyes tevékenységek a buli, mások a veszélyes kategóriába.

a jégkrém buli, az ízesítése azonban lehet veszélyes

Buli például a hullámokban ugrálni, homokvárat építeni, gekkókat kergetni vagy együtt kirándulni a dzsungelben. Veszélyes este belemenni a tengerbe, bizonyos állatokat simogatni (kígyó, skorpió, mérges százlábú) vagy egyedül elkóborolni. A kiscsaj ezt így nagyon jól megértette, sőt néha minket is figyelmeztetett, hogy mi a buli és mi a veszélyes.

REPÜLÉS BANGKOKBA

A legelső reptéri busszal kimentünk a kettes terminálhoz és becsekkolás után igyekeztünk minél jobban lefárasztani Sárit. Inkább itt rohangáljon, mint a gépen fészkelődjön – ez volt az alapvetés. Aztán minden gond nélkül megérkeztünk Kuala Lumpurba, ahonnan pár órás tranzit-várakozás után indultunk Bangkok fele, bezárva ezzel délkelet ázsiai körünket.

fő a biztonság

A kisebb forgalmat bonyolító Don Muang reptéren landoltunk délután fél négykor. Megjöttek a csomagok is, felpakolva nekivágtunk, de ahelyett, hogy beálltunk volna a taxikra várakozó kígyózó sorba inkább a felüljárón át lementünk a főút mellé és fél perc múlva már fékezett is egy rózsaszín kocsi. Egy mellettünk álló rendőr, aki ahelyett, hogy elhajt minket nyilvánvalóan több szabályt is megsértő cselekedetünk miatt, mosolyogva nyitotta a taxi ajtaját és intett: szálljunk be. Welcome to Bangkok.