ússzunk apa!

Az utazás harmadánál jártunk és kellett egy nap szünet. Kimosni a szennyest és kipihenni az elmúlt, programmal teli napokat. S belevetni magunkat a hullámok közé. A szállásnak két fürödhető partszakasza is volt. A nagyobb hosszan benyúló, lapos, homokos föveny csupán pár perc séta a gólyalábakon álló háztól.

miénk a part

A strand szinte üres, csupán egy másik család játszott a homokban, hárman fotózták egymást és ennyi. Sárival először a hullámokat lovagoltuk meg. Addig mentünk be, amíg neki derékig nem ért, aztán ha jött a víz, ugrottunk. Csapódott mindenhova a sós hullám, ment a szemébe, a szájába, de ő csak önfeledten kacagott és nevetett, hogy még, még, ne hagyjuk ezt soha abba. Még! Később úsztunk: átfogta szemből az egyik karomat én meg húztam amerre mondta, fel a hullámra, be a mélybe, amíg már le sem ért a lába. De nem bánta egyáltalán. Mónival még búvárkodott is: nagy levegő és le a víz alá (pedig otthon utálja, ha az uszodában akár egy vízcsepp is kerül a fejére. Nagy volt a boldogság.

dzsungel, homok, aztán jön a tenger

Annál inkább elkenődött, mikor közöltük vele, most már ideje felmenni. Nem értette, hogy a lábakon álló házból ma ki kell költöznünk, át egy nagy faházba, mert a következő két éjszaka csak ott van hely. Nem értette, mi meg hiába magyaráztuk.

SÁRI ÉLVEZI A TERET

Két szobás, nappalis faházba költöztünk (csak ilyen típusú volt szabad a következő két napban) és végre szét tudtunk pakolni. Volt pár matrac, egyiket lefektettem a nappali padlójára és Sári előpakolta kincseit. A mesekönyveket, amiket Szingapúrban kapott, a plüss állatkáit és mindazt, amit kis rózsaszín hátizsákja, amivel az útra készült, rejtett. Élvezte a teret és azt, hogy mozoghat, ugrálhat belső térben is. Eddigi szobáinkban, leszámítva a tegnap estit, általában az ágyon kívül csak a cuccoknak volt hely, és szinte semmi mozgástér. Rátalált egyik macira, lefektette, takargatta, még mesét is olvasott neki. Aztán elpakoltunk mindent és vad bírkózásba kezdtünk. Volt tér és maximum a majmokat zavarta a csatazaj.