az első nap

augusztus 22.

Meg is volt aztán a böjtje a korán fekvésnek. Amikor megébredtünk, hogy itt a reggel, aludtunk eleget, indulhat a nap, még sötét volt. Hajnali fél 3. Nehezen, de sikerült visszaaludni, egészen 7-ig. Kótyagos fejjel mentünk kávét főzni, mert azt már tegnap beszereztük, a biztonság kedvéért. És lassan indult a nap.

Előre felírtunk néhány fontos dolgot, amiket ma el akartunk intézni, és a lista szerint haladtunk egyik helyről a másikra. Kellene telefon, ami itt egyet jelent a Vodafone-nal, és nem olcsó, ami annyit tesz, hogy 1 perc beszélgetés közel 100 forintba kerül. Egyelőre azt még nem vettünk, mert úgy gondoltuk ott van az Internet, de sajnos az itt majd mindenhol fizetős, nem lehet csak úgy elkapni egy kis wifi-t az utcasarkon. Aztán Móninak kellett nem beázós esőkabát, amit hosszú keresgélés után találtunk is, a színe is majdnem tetszik neki, úgyhogy megvettük. Meg kellett még átalakító, mert az európai konnektorokba való dugalj itt nem passzol. Egyedi a rendszerük itt lent, nekik meg az ausztráloknak, se nem európai, se nem amerikai, se nem angol. Pénz is kellett váltani, kicsit sétáltunk és ezzel elment a nap jó része.

Auckland belvárosa

Ja igen. És elkezdtünk kocsira vadászni. Anélkül az ember itt el van veszve, ugyanis olyan, mint tömegközlekedés itt csak mutatóban működik. Viszont autót meg nagyon olcsón lehet venni, persze nem a néhány éves, alig futott modellekre gondolok. A hátiszákos turisták által sokat gyepált és megért járgányokat már egy középkategóriás konyhabútor áráért is meg lehet szerezni. És ha le van vizsgáztatva meg átnézi szakember, akkor biztosan hosszabb ideig is kiszolgálja az utazót. Valamint olcsóbb és gyorsabb, na meg sokkal rugalmasabb közlekedési mód, mint a buszozás vagy a vonatozás.

Délután még beugrottunk egy hazafelé induló hátizsákosok használt és lehasznált autóit áruló garázsba, hogy kicsit körbeszimatoljunk. Voltak kisebb modellek, ezek a kombik és a kisbuszok. Előbbiek olyan 1500-2000 új-zélandi dollárér (ezt olyan 110-zel kell felszorozni) utóbbiak 3500-4000-ért. Persze az ár alkuképes és hozzáadódik még ilyen-olyan díj, meg biztosíts stb. De még így is jóval olcsóbbak, mint otthon. Ráadásul a 91-es benzin litere, ami tökéletes ezekbe a kocsikba, 2 dollárba kerül.

Este még egy darabig bújtuk a netet, hátha találunk valami jó verdát a hirdetések között, meg jónéhány címet is kiírtunk, hogy oda jó lenne másnap elmenni, aztán ismét ránk tört az ólmos fáradtság.